Au trecut aproape trei luni de când Spitalul din Victoria a fost închis. Trei luni în care oamenii au fost nevoiţi să se lipsească de asistenţă medicală de specialitate. Dacă în urmă cu ceva timpse hotărâse ca era vorba ca o firmă privată din Sibiu să preia spitalul, iată că acest lucru întârzie să se întâmple. Motivul este evident: birocraţia.
Firma sibiană încă nu a primit undă verde
O decizie neaşteptată a Ministerului Sănătăţii a venit ca un trăznet pentru populaţia din Victoria. La data de 1 aprilie, singura unitate spitalicească de aici s-a închis. De atunci, reprezentanţii acestui oraş au încercat să rezolve situaţia şi aşa s-a ajuns la încheierea unui parteneriat cu o firmă sibiană care şi-a manifestat dorinţa de a redeschide unitatea medicală. Însă lacătele de pe poarta spitalului nu vor fi prea curând deschise. Totul din cauza zecilor de autorizaţii şi aprobări de care firma sibiană nu se poate lipsi dacă doreşte să pună în funcţiune unitatea medicală.
„Pentru înfiinţarea spitalului în asociaţie prin participaţiune se fac demersuri constante începând de la Prefectura Braşov până la Ministerul Sănătăţii, pentru obţinerea avizelor de funcţionare. Avizele de funcţionare sunt foarte importante pentru că trebuie să ne întoarcem înapoi la Casa de Asigurări de Sănătate Braşov pentru a încheia contractul pentru anumite specializări“, a declarat primarul oraşului Victoria, Gheorghe Cristian.
Medici sibieni, dar şi din localitate
Pentru a câştiga timp, autorităţile împreună cu reprezentanţii firmei din Sibiu au început amenajarea parterului spitalului. Aici vor funcţiona cabinete de specialitate cu profilurile de pediatrie, boli interne şi cardiologie. Medicii care vor asigura aceste servicii vor veni din Sibiu, însă pacienţii vor fi îngrijiţi şi de medicii care au fost nevoiţi să plece din spital la 1 aprilie.
„Me