Pe data de 24 iunie, la trei zile după eliberarea celor patru suspecţi din aceeaşi cauză penală, senatorul Mircea Banias s-a adresat Curţii Supreme de Justiţie, cu rugămintea de a i se ridica interdicţia de a părăsi ţara. Punerea în libertate a patru dintre suspecţii mega-anchetei Portul a bulversat apele Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În timp ce Laurenţiu Mironescu, Liviu Costel Bratu, Corneliu Păun şi Adrian Sorin Pătraşcu se bucură de o oarecare „reabilitare" prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a nu prelungi starea de arest preventiv în cazul lor, după ce judecătorii au ajuns la concluzia că nu mai există indicii pentru ţinerea lor în spatele gratiilor, senatorul Mircea Banias pare să umble cu norul unei aşa-numite prezumţii de vinovăţie deasupra capului.
La trei zile după ce Curtea Supremă a dispus eliberarea celor patru, confirmându-le astfel, indirect, prezumţia de nevinovăţie, senatorul Banias a apelat şi el la bunăvoinţa Înaltei Curţi, dorind să se bucure de aceeaşi reconfirmare a nevinovăţiei precum fostul său coleg de partid, Laurenţiu Mironescu.
Mai exact, senatorul PDL le-a adresat judecătorilor Înaltei Curţi o plângere împotriva interdicţiei prin care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au obligat să dea cu subsemnatul la Poliţie în fiecare săptămână. În aceste condiţii, se pare că Mironescu şi Banias şi-au schimbat un pic rolurile între ei. Pe scurt, în timp ce, la momentul izbucnirii scandalului, Banias avea cea mai puternică prezumţie de nevinovăţie, dat fiind că nu se ceruse arestarea sa ci doar instituirea interdicţiei de a părăsi ţara, iar Laurenţiu Mironescu îşi clama nevinovăţia din spatele gratiilor celulei sale, fără a fi neapărat credibil în ochii cetăţenilor, eliberarea acordată lui Mironescu de către însăşi Înalta Curte a întors sorţii în favoarea sa.
Banias „vânează" prezumţia lui Mirone