Săptămâna aceasta este una neagră pentru jandarmii timişeni. Astăzi, la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş şi la Gruparea Mobilă Timişoara a început evaluarea. În urma acesteia se va decide cine pleacă şi cine rămâne în sistem. Mulţi dintre ei şi-au arătat disperarea dinainte de examen.
După micşorarea salariilor, noile evaluări nu face decât să îi dea şi mai mult peste cap pe jandarmi, deja depăşiţi de situaţie. „Mă întreb dacă nu ar fi mai bine să îmi trag un glonţ în cap" - ne-a spus, sub anonimat, un jandarm din Timiş. „Am rate de 1.300 de lei şi salariu de 1.000 de lei. Ce să fac?" - afirmă un altul.
„Nu e normal nimic din ce se întâmplă. Ne-au dat cu o săptămână înainte de examen o bibliografie de opt pagini. Înainte de fiecare examen ar trebui să ai 30 de zile la dispoziţie timp ca să te pregăteşti, nu aşa, pe fugă, şi atâta!" - a afirmat, nemulţumit, un subofiţer de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş.
De aici urmează să plece câteva zeci de subofiţeri şi personal civil. „40 de funcţii nu se mai regăsesc pe schemă. Este vorba de funcţii de subofiţeri şi de personal contractual", a declarat Emilia Fîneaţă, purtătoarea de cuvânt a instituţiei. În concluzie, cei cu funcţiile cele mai puţin importante. Ei sunt cei mai disperaţi în aceste zile, pentru că nu ştiu dacă vor mai avea sau nu, un loc de muncă.
La Gruparea Mobilă Timişoara, nu se mai regăsesc pe schemă 30 de funcţii de subofiţeri şi ofiţeri. Săptămâna aceasta se va stabili numele celor ce vor pleca. Unele funcţii au fost salvate, după demisiile unor jandarmi care au hotărât să dea jos uniforma militară şi să iasă din sistem, pentru a se angaja în mediul privat.
Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst : REAL STORY În România se moare şi din cauza ciclului menstrual