Americanii se ingrasa mancand lucruri normale, in timp ce francezii se infrupta din prajituri, iar asiaticii consuma o multime de carbohidrati, ramanand slabi si traind multi ani.
Nu pare sa fie corect, cei din urma fiind in mod clar avantajati. Exista unele secrete pe care aceste popoare le stiu prin cultura lor, astfel incat dieta sa se mentina echilibrata.
Spre exemplu, pe langa alimentele mai putin sanatoase, ei mai consuma si multe fructe si legume, mentinand o limita in portia pusa in farfurie. Iata cateva sfaturi, culese de MSN din mai multe parti ale lumii:
China
In restaurantele chinezesti vei gasi adevarate bombe calorice, dar, analizand mai atent modul de a manca al chinezilor, vei observa ca acestia au in fata, in general, portii mici de proteine si grasimi si numeroase vegetale din familia cruciferelor, precum varza sau brocoli.
Carbohidratii complecsi din orez nu au multe grasimi, fiind in schimb bogati in fibre. Astfel, orezul ofera aceeasi valoare nutritiva precum carnea, dar cu mai putine calorii. Alege orezul brun in locul celui alb pentru a beneficia de toate elementele nutritive.
Japonia
Cei din Tara Soarelui Rasare se bazeaza pe o dieta slaba in grasimi si bogata in peste. Cantitatea de peste consumat pe cap de locuitor este de trei ori mai mare decat cea din America, acesta abundand in omega 3.
Poate de aceea japonezii sunt mai longevivi decat alte popoare, speranta de viata fiind de 82 ani. Omega 3 imbunatateste functiile cerebrale, ajuta la pierderea kilogramelor si fereste de bolile cardiovasculare. Un studiu recent arata faptul ca poti evita bolile de inima prin consumul unei singure portii de peste pe saptamana.
Thailanda
Bine cunoscuta pentru aromele sale de foc, bucataria sud-asiatica iti pune papilele gustative pe jar. In