4.860 de locuri sunt disponibile, anul acesta, în liceele din judeţul Braşov. Inspectorii şcolari îi sfătuiesc pe părinţi şi elevi să completeze cu multă atenţie opţiunile în ordine descrescătoare, în funcţie de preferinţele candidaţilor.
Elevii sunt sfătuiţi să enumere mai multe licee în fişa de opţiuni, astfel încât să nu rămână pe dinafară. Pe măsură ce elevii, coordonaţi de părinţi şi profesori, completează opţiunile, datele se introduc în calculator. Elevii au timp să-şi competeze opţiunile începând de astăzi şi până în 5 iulie.
„Este foarte importantă corelarea mediilor de admitere cu opţiunile trasate pe fişele de înscriere. Este esenţial ca părinţii să îşi dea seama unde se încadrează copiii şi să completeze cu atenţie fişele de înscriere", a spus Dorel Agache, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.
CONSULTĂ AICI BROŞURA ADMITERII 2011
Cele mai „vânate" licee
La Braşov, cei mai mulţi elevi care termină clasa a VIII-a visează să ajungă la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna". Aici, ultima medie de intrare de anul trecut a fost 9,13. Liceul de elită din Braşov oferă în acest an 180 de locuri, cu 30 mai multe decât anul trecut.
Şi Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă" se află în topul prefeninţelor elevilor braşoveni. Anul acesta, liceul oferă posibilitatea unui număr de 180 de elevi să studieze. Ultima medie de intrare la Meşotă, de anul trecut, a fost de 8,78.
Pe locul trei în topul celor mai dorite licee braşovene se află Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil", unde ultimul elev care a intrat anul trecut a avut media 8.84.La Colegiul Naţional „Unirea", ultima medie de anul trecut a fost de 7,43.
De asemenea, elevii care optează pentru un liceu vocaţional, cum ar fi cele de artă, de muzică sau sport va trebui să susţineţi anumite probe de verificare a aptitudinilor. Atenţie, însă, datele despre