Propunerea de dizolvare a conducerii organizaţiei PSD Bucureşti nu a fost supusă votului Comitetului Executiv, susţin mai mulţi preşedinţi de filiale.
Dizolvarea organizaţiei PSD Bucureşti nu a fost pe ordinea de zi primită de preşedinţii de filiale, afirmă liderii de organizaţii teritoriale prezenţi luni seara la şedinţa Comitetului Executiv. Potrivit acestora, subiectul a fost introdus intempestiv de Victor Ponta, care le-a cerut să-şi dea acordul pentru constituirea unui Comitet de Coordonare la PSD Bucureşti. La vot, au existat doar şase abţineri, ceilalţi preşedinţi de organizaţii fiind de acord cu propunerea lui Victor Ponta.
Numai că a doua zi, au declarat că nu au înţeles ce au votat. "La Comitetul Executiv nu s-a votat dizolvarea conducerii organizaţiei PSD Bucureşti sau suspendarea lui Marian Vanghelie din funcţia de preşedinte. Votul a fost pentru constituirea acelui Birou coordonator format din vicepreşedinţii de la Bucureşti şi foştii preşedinţi de partid Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Nu s-a citit articolul 158 din Statut care vorbeşte despre dizolvarea conducerii organizaţiei. Toţi cei care au votat şi-au dat seama că prin decizia asta Victor Ponta şi-a asumat conducerea organizaţiei de Bucureşti", a declarat pentru gândul preşedintele PSD Caraş-Severin Ion Mocioalcă. "Domnul Dragnea ne-a spus că în baza articolului 158, litera j, din Statutul PSD să fim de acord cu constituirea acelui Comitet de Coordonare. Nu a citit însă în Comitetul Executiv ce conţine acel articol. Cuvântul dizolvare nu a fost pronunţat", a declarat, pentru gândul, un alt preşedinte de filială.
La articolul 158, litera J din noul Statut, publicat pe site-ul PSD, scrie că, "la propunerea preşedintelui partidului, Comitetul Executiv poate hotărî dizolvarea Birourilor Permanente ale organizaţiilor judeţene, de sector sau a Municipiului Bucureşti".