Din Memoriul final pentru controversatul bulevard Uranus de la Primăria Municipiului București, citat de B365.ro, aflăm următoarele: artera are inclusiv scopul de a ușura accesul de la Guvern la Parlament și de la aeroport la Parlament. Al doilea lucru: prin dărâmarea construcțiilor existente în zonă și construirea noului bulevard va fi eliminată din zonă populația săracă și neinstruită: “Întârzierea în realizarea acestei modernizări a făcut ca zona să fie ocolită de investitori importanţi şi, în final, să prezinte o imagine de părăsire şi delăsare, fiind ocupată de o populaţie săracă şi neinstruită, fapt care accentueză sentimentul de abandon din partea autorităţilor, pentru acest segment vital al oraşului”.
Tradus în limba română, asta ar însemna “cum scăpăm de țigănia dintre guvern și parlament”. Majoritatea cititorilor va spune “Da, și care-i problema?”. Așa e, nimănui nu-i place să aibă în centru un focar de infracționalitate. Cum rezolvăm însă chestiunea socială? Cu buldozerul? Și populația respectivă nu va mai fi săracă și neinstruită? Ba da, dar în altă parte, nu în centru. Problema Primăriei Bucureștiului este, aici, faptul că nu găsește soluții globale, ci doar parțiale. Vine cu o soluție de urbanism la o problemă socială. Țiganii din zonă nu vor fi instruiți și integrați, ci doar dispersați. E ca și cum ai ascunde gunoiul sub preș, dar Guvernul și Parlamentul nu vor mai fi deranjate de putoarea pe care o emană.
Din Memoriul final pentru controversatul bulevard Uranus de la Primăria Municipiului București, citat de B365.ro, aflăm următoarele: artera are inclusiv scopul de a ușura accesul de la Guvern la Parlament și de la aeroport la Parlament. Al doilea lucru: prin dărâmarea construcțiilor existente în zonă și construirea noului bulevard va fi eliminată din zonă populația săracă și neinstruită: “Întârzierea în realizarea acestei modernizăr