Codlenii s-au arătat interesaţi să vadă cum trăiesc deţinuţii. După un control amănunţit şi lăsarea la poartă a telefoanelor mobile, a aparaturii electronice audio-video, precum şi a altor obiecte şi substanţe interzise, toţi cei prezenţi au efectuat un tur al penitenciarului: biblioteca, coridoarele, celulele, spaţiul de recreere, capela, infirmeria, magazinul şi sala de întâlnire cu apropiaţii, au fost câteva din locurile vizitate de cetăţeni cu ocazia zilei porţilor deschise.
Administraţia Naţională a Penitenciarelor sărbătoreşte, în fiecare an, pe data de 29 iunie, „Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România“. Cu această ocazie, Penitenciarul Codlea a organizat luni, între orele 10.00 şi 12.00, „Ziua Porţilor Deschise“. După un control amănunţit, cei 10 vizitatori interesaţi de cum trăiesc deţinuţii au fost conduşi în sala de spectacole, unde li s-au arătat obiectele confiscate, dar şi cele realizate de cei închişi. „Am considerat necesar să organizăm Ziua Porţilor Deschise, pentru a permite celor curioşi să viziteze această instituţie, care are un specific deosebit. Vizitatorii pot vizita spaţiile de deţinere, sectorul Vizite-Corespondenţe, capela, grupurile socio-educative, ateliere de producţie, cabinetul medical”, a declarat comisarul Dan Rusu, purtător de cuvânt la Penitenciarul Codlea.
Nu sunt admise
sarmalele
Vizitatorii au putut vedea şi lista cu alimente permise: şniţele, chiftele, friptură, slănină, cârnaţi prăjiţi sau afumaţi, crenvurşti – doar la conservă, pastrame, fructe de mare, mezeluri, salate, conserve, ouă fierte sau ochiuri, brânzeturi, patiserie şi prăjituri, produse de panificaţie, dulciuri, cafea. Nu sunt admise sarmalele, ciorbele sau carnea în untură. Deţinuţii pot primi parfum, dar fără alcool. Nu sunt admise energizantele, iar articolele sportive doar cu aprobare.
De asemenea, deţinuţii