Fetiţe în vârstă chiar şi de un an sunt forţate să sufere operaţii de schimbare de sex în vestul Indiei, în oraşul Indore, părinţii lor fiind disperaţi să aibă băieţi. Chirurgii se apără spunând că respectivii copii aveau organe interne ce nu corespundeau organelor genitale externe, relatează Mediafax.
Chirurgii din oraşul Indore au fost raportaţi pentru "convertirea" a sute de fete pe an, care sunt ulterior "îndopate" cu medicamente hormonale.
Şapte experţi în genitoplastie din Indore s-au lăudat că fiecare ar fi transformat între 200 şi 300 de fete în băieţi până acum, doar una fiind mai mare de 14 ani, vârsta legală de consimţământ pentru o astfel de operaţie. Costurile intervenţiei sunt relativ mici, de circa 2.000 de lire (2.250 de euro).
Autorităţile indiene s-au sesizat în urma reacţiilor dure de pe site-urile de socializare, Comisia Naţională pentru Protejarea Drepturilor Copilului anunţând luni că a cerut guvernului să investigheze medicii şi spitalele incriminate de către un ziar indian. În condiţiile în care nu există legi pentru a proteja drepturile copiilor atât de mici, practica ar putea avea ramificaţii sociale mai mari, spun experţii medico-legali.
Copiii operaţi au, cel mai adesea, între unul şi cinci ani, iar procedura de transformare a unei fete într-un băiat se numeşte genitoplastie (n.r., procedura presupune "construirea" de către doctori a unui penis folosind ţesut din organele feminine, copilului fiindu-i ulterior administrate medicamente hormonale) ". Părinţii bogaţi din Delhi şi Mumbai par a se înghesui în Indore pentru a-şi "corecta" chirurgical fetele, deşi specialiştii îi avertizează că băieţii "convertiţi" vor fi infertili.
Abuzurile din ţara asiatică par a fi "motivate" de normele tradiţionale, pentru că în societarea indiană fiii, percepuţi drept viitori moştenitori ai familiei, sunt preferaţi fiicelor. În