Timp de trei zile, Piteştiul a fost capitala savorilor. Vizitatorii care s-au aflat în zilele de 24, 25 şi 26 iunie în zona Jupiter City au putut degusta preparatele unor maeştri bucătari din ţară şi din străinătate, precum Mărioara Vârtop – care a câştigat în luna mai a acestui an Trofeul Bucătarul de Aur al Balcanilor, Burc Tuncel, din Anglia, a făcut demonstraţii culinare de bucătărie fusion, Sarkis Yacoubian, din Israel etc. Bucătarii adunaţi la Piteşti, fie că au fost profesionişti, fie amatori, au demonstrat că mâncarea şi băutura vor uni întotdeauna oamenii.
Ca de fiecare dată, organizatorii de la Asociaţia Culturală Euro Est Altenativ, Iulia Drăguţ şi Radu Zărnescu, au încercat să atingă perfecţiunea. „Campionatul de la etapă la etapă s-a îmbunătăţit. Aici este vorba despre filosofie aplicată. Ideea este că oameni din medii socio-culturale diferite vin, interacţionează şi folosesc pentru trei zile limbajul mâncării, ceea ce nu este deloc puţin lucru. Noi creăm un spaţiu pentru cea de-a treia cultură: cultura gastronomică, în care oamenii sunt obligaţi să ducă un dialog autentic. La aceste demonstraţii gastronomice de excepţie invităm bucătari români, evrei, musulmani, creştini.
Timp de trei zile, ei lucrează împreună în aceste demonstraţii, acesta nu este deloc un lucru uşor. În 2010 am fost acceptaţi în Asociaţia Mondială a Bucătarilor, suntem singura asociaţie culturală din lume care facem parte din ea. Ei şi-au dat seama că noi ne încadrăm foarte bine într-unul dintre proiectele lor la nivel mondial, şi anume „Bucătari fără frontiere”, pentru că noi asta propunem: ca liantul între oameni dă fie mâncarea”, ne-a spus dr Iulia Drăguţ, preşedinte Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ. Bucătarii, amatori sau profesionişti, care s-au adunat la Jupiter City, pentru a-şi arăta talentul şi priceperea în ale gătitului, au pri