Nu-i aşa că şi voi ştiaţi că bărbaţii au o problemă să-şi recunoască sentimentele, că se simt slabi şi mai puţin macho când spun, mai ales când spun ei primii, înaintea noastră, Te iubesc? Uitaţi de teoriile astea, (cică) sunt eronate!
Potrivit unui nou studiu, publicat în Journal of Personality and Social Psychology, domnii nu doar că spun adesea cele două cuvinte înaintea partenerelor lor, dar se şi bucură mai mult decât acestea când le sunt adresate şi, cu atât mai mult, cu cât le sunt adresate înainte ca relaţia să devină şi sexuală. Sentimentali, domnii, nu-i aşa? Cine ar fi crezut?!
De fapt, spun cercetătorii “descoperirea” are sens, dintr-o perspectivă evoluţionistă: domnii sunt mai interesaţi de perpetuarea speciei, aşa că preţuiesc declaraţia cu pricina înainte de sex, iar doamnele sunt mai interesate de angajamente pe termen lung, aşa că dacă sunt iubite şi după, e perfect!
O primă serie de interviuri din cadrul cercetării a arătat că respondenţii îşi imaginau că femeia spune prima Te iubesc cam cu vreo trei săptămâni înaintea bărbatului. Interviurile făcute ulterior în cadrul unor cupluri au arătat că, de fapt, prima declaraţie de dragoste e făcută de bărbaţi, în proporţie de 65% din cuplurile intervievate, cu o medie de patru – cinci săptămâni înainte ca femeile să declare acelaşi lucru.
Desigur, tot studiul a fost realizat în Marea Britanie, unde gradul de educaţie şi, deci, de încredere în sine, e ceva mai ridicat decât în România noastră mioritică! La noi încă se poartă: Eşti prost/proastă? Nu zice tu primul/prima Te iubesc!
La voi cum a fost? Sunteţi pe model britanic sau autohton? Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
Nu-i aşa că şi voi ştiaţi că bărbaţii au o problemă să-şi recunoască sentimentele, că se simt slabi şi mai puţin macho când spun, mai ales când spun ei primii, înaintea noastră, Te iubesc? Uitaţ