Tramvaiul care a luat foc sambata in Rond Agronomie s-ar fi aprins din cauza unui scurtcircuit. Este prima varianta pe care o analizeaza in acest moment sefii Regiei Autonome de Transport Public. Scurtcircuitul s-ar fi produs la panoul electric din cauza apei infiltrate in timpul ploilor inregistrate sambata. "A fost constituita o comisie de ancheta care analizeaza cauzele incidentului. Prima ipoteza este un scurtcircuit produs din cauza precipitatiilor. In cateva zile vom stabili, insa, care au fost cauzele acestui incident", a precizat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.
Reamintim ca tramvaiul a luat foc din senin sambata, in jurul orei 14.30, in timp ce era oprit in Rond Agronomie. Flacarile au fost stinse de vatman si de soferul unui autobuz parcat in apropiere.
Nu este prima data cand un tramvai al Regiei ia foc. Pe 7 ianuarie, tramvaiul 164, de tip Be4/4, a luat foc in statia de la Centrala Electrica de Termoficare. Si atunci, focul a fost stins de vatman.
La Iasi sunt 150 de tramvaie, toate luate second-hand, situatie motivata de lipsa banilor, situatia financiara dificila in care se afla Regia, dar si de politica falimentara impusa de autoritatile locale. Conform unei situatii intocmite chiar de cei de la municipalitate, Iasul se poate lauda cu 106 tramvaie GT4, nemodernizate, partial modernizate sau modernizate, aduse de la Stuttgart, Halle si Augsburg. Acestea au fost fabricate intre anii 1959 - 1973. Urmeaza apoi tramvaiele elvetiene, atat de laudate de primarul Gheorghe Nichita, aduse de la Berna intre anii 2003 si 2010. Este vorba de noua vagoane de tip Be 4/4 cu remorca, fabricate intre anii 1960-1961, precum si de zece Be 8/8, fabricate in 1973. Din acest lot de tramvaie face parte si vagonul ucigas din Fundatie. In depoul RATP mai sunt sapte ST10 din Darmstadt, fabricate in 1976, trei ST11, facut in 1982, precum si un