Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul judeţean Constanţa, Camil Manea, a informat, printr-un comunicat remis presei, că în jurul orei 21.00 un investigator autorizat în cauză s-a prezentat la Vama Veche pentru a ieşi din România cu destinaţia Bulgaria.
„În urma controlului specific, agentul de poliţie de frontieră P.C. a constatat că investigatorul nu poseda procură specială pentru ieşirea din ţară din partea proprietarului autoturismului pe care îl conducea, iar autoturismul avea inspecţia tehnică periodică expirată. După constatarea făcută, agentul de poliţie de frontieră P.C. a înmânat documentele lucrătorului de poliţie de frontieră bulgar, făcându-i semn investigatorului DGA şi spunându-i să discute cu colegul său bulgar pentru rezolvarea situaţiei", a precizat reprezentantul DGA.
70 de euro
Potrivit acestuia, poliţistul bulgar a lăsat să se înţeleagă că aşteaptă ceva în schimbul documentelor, moment în care ofiţerul anticorupţie i-a înmânat suma de 70 de euro. După primirea banilor, lucrătorul vamal i-a restituit şoferului documentele şi l-a lăsat să intre în Bulgaria.
În momentul intervenţiei procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa împreună cu lucrătorii DGA, poliţistul de frontieră bulgar a încercat să fugă de la faţa locului, bruscându-l pe unul dintre ofiţerii anticorupţie, fiind necesară imobilizarea şi încătuşarea lui.
Flagrantul a fost realizat de ofiţeri DGA ai serviciilor judeţene Constanţa şi Călăraşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.
CONSECINŢE
Cercetaţi în stare de libertate
Cei doi poliţişti de frontieră sunt cercetaţi în stare de libertate pentru abuz în serviciu şi, respectiv, complicitate la abuz în serviciu, iar în aceeaşi cauză sunt anchetaţi pentru fapte si