Tuturor managerilor le place cand la locul de munca totul merge ca uns si angajatii sunt productivi si eficienti, insa, din pacate, nu in toate companiile acestia isi fac treaba asa cum ar trebui.
Se intampla de multe ori ca un angajat, care parea la inceput sa fie o "achizitie" buna, sa devina, intr-un final, mai degraba o problema. Fata in fata cu acest angajat, multi dintre sefi ajung in ipostaza in care nu stiu cum sa-i vorbeasca si cum sa rezolve problemele pornite de la acesta.
Iata insa cateva sfaturi care te vor ajuta sa inveti cum te descurci cu un angajat problema:
Nu ignora angajatul problema
Cea mai mare greseala este sa ignori un angajat care nu isi indeplineste toate task-urile. Multi angajatori isi imagineaza ca acesti angajati pot trece printr-o perioada proasta si ca este ceva de moment. Realitatea este ca, indiferent de starea de spirit, angajatii trebuie sa-si indeplineacsa sarcinile si sa isi asume responsabilitatile pentru ceea ce fac.
Poate ca unii au nevoie numai de un impuls sau poate ca altii chiar nu sunt potriviti pentru echipa, cert este ca tu, ca manager, trebuie sa afli care este situatia, pentru ca actiunile lor por avea efect de domino pentru intreaga echipa.
Sfatul: stopeaza sau rezolva problema exact in momentul in care ai observat-o, pentru a nu fi prea tarziu!
Afla daca problema este din cauza atitudinii sau a training-ului
Chiar daca iti place sau nu, oamenii au fiecare propriul mod de a-si face treaba la locul de munca. Tocmai de aceea, multe companii au propriul program de training. Aici trebuie stiut insa una sau doua etape de training nu sunt mereu de ajuns, pentru ca angajatul trebuie supravegheat continuu. Daca totul este binr cu atitudinea angajatului, insa problema in a-si indeplini sarcinile persista, inseamna ca este nevoie de i