Opt persoane s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, muşcate de căpuşe. Medicii avertizează populaţia că muşcătura de căpuşă poate transmite o boală foarte gravă.
Muşcătura de căpuşe poate fi foarte periculoasă, avertizează medicii, pentru că odată instalată în corp poate transmite tot felul de boli. Aceste insectele apar în spaţiile verzi, în special în sezonul cald. La camera de gardă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria s-au prezentat opt teleormăneni, mare majoritate din Alexandria. Oamenii sunt speriaţi de apariţia căpuşelor prin parcuri şi la locurile de joacă, astfel că nu-şi mai lasă micuţii să calce prin spaţiile verzi. „De când cu isteria asta cu căpuşele, îmi este frică să îmi mai las copilul să se joace în parc, în zona spaţiului verde. Doamne fereşte să se întâmple ceva. Ieşim seara afară, dar încerc să îl ţin pe fiul meu cât mai departe de parcuri şi de locurile de joacă”, ne-a spus Adelina Sava, o alexăndreancă de 30 de ani.
Marea majoritate a celor care s-au prezentat la medic muşcaţi de căpuşe sunt din Alexandria, cu toate că primăria a efectuat anul acesta prima dezinsecţie, din cele trei programate.
Mergeţi la medic dacă sunteţi muşcaţi de căpuşe!
Cea mai importantă recomandare pe care medicii o fac este aceea ca persoanele muşcate de căpuşe să se prezinte imediat la camera de gardă, pentru tratament şi să nu încerce să extragă corpul singuri din piele. „Noi recomandăm persoanelor muşcate de căpuşe să nu încerce să şi le scoată din piele singure, ci să apeleze la un medic, pentru că fragmente din căpusă pot rămâne în organism”, ne-a spus Monica Roşu, director medical la Spitalul Judeţean. Căpuşele pot transmite o boală care se manifestă în timp şi care poate fi garvă. „Persoanele muşcate de căpuşe primesc un tratament care constă în antibiotic, antiinflamator şi analgezic.