prof univ dr Vasile Astarastoae Sirul de referendumuri organizate in cadrul celor cinci mari universitati de stat iesene s-a incheiat ieri, odata cu alegerile de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa. Astfel, dupa ce restul institutiilor de invatamant superior iesene au decis la ca alegerea rectorului sa fie facuta prin vot universal, direct si secret, acelasi lucru s-a intamplat si la Medicina. "In urma referendumului organizat luni, 27 iunie, comunitatea academica de la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi a decis ca alegerea viitorului rector sa se faca prin vot secret, nu prin concurs. Din cele 856 de persoane cu drept de vot, s-au prezentat la urne 624, fiind declarate valide 622 de voturi. De asemenea, 559 de votanti au optat pentru alegerea rectorului prin vot universal liber exprimat, direct si secret, in timp ce 63 au votat pentru ca rectorul sa fie ales prin concurs de proiecte. In total, 89,7 la suta dintre votanti au decis in favoarea rectorului ales prin vot liber", a precizat prof. univ. dr. Vasile Astarastoae.
Acesta a fost singurul rector care a declarat public ca nu are nimic impotriva prevederii din noua Lege a Educatiei Nationale (LEN) referitoare la numirea celei mai importante persoane dintr-o universitate. Conform LEN, au avut drept de vot, la referendum, toate cadrele didactice si cercetatorii, precum si reprezentantii studentilor din senatul universitar si din consiliile facultatilor.
prof univ dr Vasile Astarastoae Sirul de referendumuri organizate in cadrul celor cinci mari universitati de stat iesene s-a incheiat ieri, odata cu alegerile de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa. Astfel, dupa ce restul institutiilor de invatamant superior iesene au decis la ca alegerea rectorului sa fie facuta prin vot universal, direct si secret, acelasi luc