Eforturile consilierilor locali de a transforma regia autonomă Ecoterm în Societate pe Acţiuni s-au dovedit a fi zadarnice. Şi asta întrucât aleşii s-au izbit de refuzul categoric al directorului Registrului Comerţului Braşov. Motivul a fost unul simplu. Se pare că Ordonanţa pe care s-a vrut aplicarea acestei modificări a expirat încă din 1997. „Demersul nostru de a transforma Regia Autonomă Ecoterm în Societate pe Acţiuni nu a fost primit de către directorul Registrului Comerţului din Braşov. Motivele invocate sunt Ordonanţa 30, pe care s-a aplicat această schimbare, a expirat încă din 1997, a avut aplicativitate doar 6 luni. Am explicat directorului că nu are suport legal pentru că, după expirarea datei Ordonanţei, s-au transformat şi alte R.A. din ţară din S.A. Însă directorul nu a fost convins“, a spus Gabriel Vâju, consilier local.
Mai mult, directorul instituţiei braşovene a sugerat aleşilor locali să depună plângere la Tribunalul Braşov împotriva acestei rezoluţii. Pentru că acest lucru însemna o perioadă de timp îndelungat, consilierii s-au hotărât să numească aseară membrii Consiliului de Administraţie al Ecoterm RA, cei care fuseseră deja aleşi să facă parte din Consiliul de Administraţie al Societăţii pe Acţiuni. „Propun să votăm ca, începând din 1 iulie, noii mebrii al Consiliului de Administraţie ai Regiei Autonome să fie: Ovidiu Grama, Mara Hordean, Marcel Botu, Arthur Ungur şi Greavu Marius. Iar preşedintele CA să fie Grama Ovidiu“, a mai spus Vâju.
Aşa că aleşii au trebuit să treacă din nou la vot. Iar propunerile formulate de către consilierii locali sunt noii membrii care vor face parte din CA. „Am făcut aceste demersuri întrucât vrem ca făgărăşenii să aibă apă caldă, iar noua conducere şi noul Consiliu de Administraţie al Regiei Autonome, pe care i-am numit, au deja un program de restructurare, un program de r