Începe admiterea la facultate. Săptămâna viitoare, odată ce se afişează notele finale de la examenul de bacalaureat, absolvenţii de liceu se vor înscrie la examenele de admitere organizate de facultăţi. Cine nu intră pe unul dintre locurile finţate de la buget, poate deveni student cu taxă. Pe când la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi există şi taxe de şcolarizare de 1.600 de lei, la Universitatea din Bucureşti şi la Universitatea de Vest din Timişoara se poate ajunge până la taxe de 2.500 - 3.000 de lei, în timp ce Universitatea "Ovidius" din Constanţa le poate cere studenţilor chiar şi 3.300 de lei.
Universitatea din Iaşi, cea mai accesibilă dintre universităţile prestigioase din România
Cea mai mică taxă de şcolarizare este percepută la universitatea de stat din Iaşi. La "Alexandru Ioan Cuza", taxa de şcolarizare pentru Facultatea de Chimie, Facultatea de Matematică şi cea de Teologie Romano-Catolică nu depăşeşte 1.600 de lei. Alte facultăţi cer însă o taxă mai mare. La Facultatea de Istorie se achită 1.650 de lei pe an, la cea de Fizică - 1.800 lei, iar la Teologie Ortodoxă - 2.000 lei. Cele mai scumpe taxe din Iaşi se achită la Facultatea de Geografie - 2.800 de lei şi la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - 2.900 de lei.
2000 de lei pe an, taxa la Universitatea "Babeş-Bolyai"
Cea mai mică taxă percepută la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj se ridică la 2.000 de lei la facultăţi precum cea de Fizică, Biologie, Geologie, Pedagogie şi Teologie. Un pic mai scumpă este Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului şi cea de Istorie şi Filosofie, unde taxa de şcolarizare se ridică la 2.200 de lei. Până la 2.500 de lei poate ajunge taxa şi la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, la cea de Sport şi Educaţie Fizică, Ştiinţe Politice şi Jurnalism, Geografie, Chimie, Matematică şi alte câteva. La Facult