Lista alimentelor care nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa atunci cand esti la cura de slabire. Consumul de alimente sanatoase in cantitati mari este estential atunci cand vine vorba de mentinerea in forma. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la Harvard School of Public Health. Echipa de cercetatori americani a constatat ca persoanele care au mancat alimente bogate in fibre, precum alunele, fructele, iaurtul si legumele, au pierdut in greutate. Expertii sustin ca includerea in dieta zilnica a acestor alimente lasa mai putin loc pentru produsele bogate in grasimi, responsabile de luarea in greutate. Cercetarea, realizata pe un esantion de 120.000 de persoane, a fost publicata in Jurnalul de Medicina din New England. Participantii la studiu au fost monitorizati pe durata a 20 de ani, scrie Gandul.
Si persoanele slabe pot avea probleme cu inima. Gena care creste riscul cardiovascular. Si persoanele slabe pot avea probleme cu inima. Un studiu britanic a asociat genele care reduc grasimea cu riscul de boli cardiovasculare si diabet de tip II. Gena IRS1 reduce grasimea de sub piele, adica cea vizibila, dar nu si pe cea viscerala, ceea ce inseamna ca o persoana slaba "la exterior" poate avea organele, mai ales inima si ficatul, "sufocate" de grasime. Riscul este mai mare in cazul barbatilor, arata studiul efectuat pe un esantion de 76.000 de persoane, de catre cercetatorii de la Medical Research Council, anunta EVZ.
Noi cauze ale maladiei Parkinson. Ceea ce determina aparitia simptomelor bolii Parkinson este scaderea progresiva a numarului de neuroni in mai multe regiuni ale creierului, inclusiv in cea in care se produce dopamina, un neurotransmitator care permite controlul miscarilor. Specialistii spun ca, in prezent, cauzele bolii nu sunt suficient cunoscute si ca doar 5% din cazuri pot fi atribuite mostenirii genetice. "In majoritatea cazuri