Consilierii judeţeni au aprobat ieri organizarea unui referendum, cetăţenii urmând să fie consultaţi cu privire la desfiinţarea judeţului.Suma alocată referendumului din bugetul judeţean este de 400.000 lei.
Circa 390.000 de cetăţeni cu drept de vot vor fi chemaţi la urne pe 24 iulie pentru a-şi spune părerea cu privire la defiinţarea judeţului Olt în cadrul procesului de reorganizare administrativ-teritorială a ţării anunţată a se efectua până în 2012. Potrivit proiectului de regionalizare, Oltul ar urma să facă parte dintr-un mega-judeţ cu capitala la Craiova. Luna viitoare, oltenii vor răspunde cu „DA” sau „NU” la întrebarea „Sunteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale „judeţul Olt”?”
Referendum aprobat doar de consilierii Opoziţiei
Proiectul cu privire la consultarea cetăţenilor, prin referendum, cu privire la desfiinţarea judeţului s-a aflat ieri pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Olt alături de alte nouă proiecte. La şedinţă s-au prezentat consilierii Opoziţiei, cu o singură excepţie, şi un consilier proaspăt trecut din partea Puterii la o altă formaţiune politică. Deşi cei 11 consilieri judeţeni democrat-liberali au lipsit, a fost întrunit cvorumul legal pentru ţinerea şedinţei, iar hotărârea a primit girul aleşilor.
Finanţarea cheltuielilor legate de chemarea la urne a cetăţenilor judeţului este estimată la 400.000 de lei, suma fiind asigurată din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean Olt.
Consilierii PDL au boicotat şedinţa
„Este o greşeală să desfiinţăm judeţul, unitatea administrativ-teritorială cea mai veche în România. Marea reorganizatre nu face decât să ducă la destabilizarea politică a ţării”, este de părere consilierul Gheorghe Zlăvog.
Iniţiatorul proiectului, preşedintele CJ Paul Stănescu, susţine că tr