Gusturile nu se discută! Aste e clar! Fie că-ţi place sau nu, asiaticii iubesc "delicatesele" preparate din, ceea ce noi numim, lighioane. Poate pentru ei, micii sau mamaliga noastra li se pare la fel de ..."nesărate"!
Reporterii de la CNNGo au alcătuit o listă cu cele mai "scârboase" mâncăruri pe care au avut norocul (sau nu) să le guste!
1. Century Egg sau oul vechi de o sută de ani este o mâncare chinezească ce conţine ouă marinate într-un amestec de sare, calcar, coji de orez, cenuşa şi argilă. Se numesc "ouă vechi de o sută de ani" deoarece procesul în care sunt ţinute ouăle în acest amestec poate să dureze de la câteva săptămâni la câteva luni. Astfel, ouăle fierte în ceai, capătă o culoare maronie deloc apetisantă, la fel şi mirosul care este un amestec de sulf cu amoniac.
2. Tamilok sau larvele din coaja copacilor - este o mâncare tradiţională pentru filipinezii din Palawan. "Are gust şi aceeaşi textură ca stridiile", spun băştinaşii. Ei recomandă acest fel de mâncare ca aperitiv, servite proaspete în sos de lămâie cu oţet şi sare. "Dar mai trebuie să fii atent să nu mănânci capul viermelui deoarece îl poţi simţi ca o piatră între dinţi", mai spun localnicii.
3. Chipsuri fermentate sau chipsuri din organele animalelor - este un fel de gustare indoneziană. Chipsurile fermentate sunt făcute din soia fermentată şi oncom - aliment fermentat obţinut din tofu şi arahide presate. Sunt amare şi crocante.
Însă ciudăţenia culinară mai mare este la chipsurile din organele animalelor. Acestea se pot face din tendoane sau intestine şi au gust sărat, în timp ce chipsurile pulmonare şi cele din ficat sunt puţin amare şi elastice.
4. Mâncare din carne de câine - un lucru destul de obişnuit în Coreea de Sud. "Textura sa este ca cea a cărnii de vită. Mi-a plăcut la gust şi, în afară de asta, e foarte săţioa