Consiliul Judeţean Argeş a aprobat, marţi, organizarea în 28 august a referendumului pe tema reorganizării.Hotărârea a fost aprobată cu 25 de voturi „pentru” şi 8 „împotrivă”. Prefectul de Argeş, Gheorghe Davidescu va ataca decizia în instanţă.
Consiliul Judeţean Argeş a aprobat, marţi, organizarea în 28 august a unui referendum privind reorganizarea teritorială. Hotărârea a trecut cu 25 de voturi „pentru” şi 8 „împotrivă”, acestea din urmă venind din partea consilierilor judeţeni PDL.
Practic, argeşenii vor fi chemaţi la urne pentru a răspunde cu „Da” sau „Nu” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale judeţul Argeş?”.
Referendum cu voluntari
Practic, proiectul de hotărâre depus de USL Argeş vine după ce a fost anunţată la nivel naţional reorganizarea teritorială, conform căreia Argeşul ar urma să facă parte din Regiunea Sud-Muntenia, cu capitala la Ploieşti, în judeţul Prahova.
„Este dreptul populaţiei să fie consultată în momentul în care se modifică administrativ şi teritorial un judeţ, de aceea am venit cu acest proiect. Acum lucrăm la grafic şi la calculul cheltuielilor pe care le va implica acest referendum. Ce pot să spun cert este că acesta va costa mai puţin decât un tur de Prezidenţiale, adică în jur de 100 000 de euro. Vom încerca să-l facem cu cât mai mulţi voluntari, ca să coste mai puţin. În toate cele 21 de judeţe USL s-a luat această decizie”, ne-a spus Florin Tecău, vicepreşedinte al CJ Argeş.
Potrivit liderului consilierilor judeţeni PDL, Dănuţ Bica, democrat-liberalii au votat împotrivă deoarece proiectul Guvernului prevede reorganizarea teritoriului ţării, nu doar a judeţului Argeş.
„Întreb dacă nu încălcăm prevederile Legii 52 cu privire la transparenţa decizională, unde sunt impuse etape. Legea spune că anunţul va fi adus la cunoştinţa publicului cu cel puţi