Restricţionarea accesului autoturismelor personale în incinta Spitalului de Urgenţă a rămas doar o interdicţie pe hârtie din cauză că unităţii sanitare i-a expirat contractul cu firma de pază.
Blocarea ambulanţelor, maşinilor de aprovizionare şi a maşinilor de pompieri aflate „în misiune“ pe aleile Spitalului de Urgenţă Craiova de către autoturismele parcate aiurea a determinat conducerea spitalului să separe accesul spre parcări de accesul în curtea spitalului şi să interzică majorităţii angajaţilor să‑şi mai parcheze maşinile în curtea unităţii sanitare. Doar 700 dintre cei peste 3.000 de angajaţi ar fi avut voie să-şi aducă maşinile în curte pe baza unui talon special. Noul regulament urma să intre în vigoare de la 1 iunie, dar n-a fost să fie.
Angajaţii care au primit taloane au stat cu ele degeaba pe parbriz, pentru că parcarea s-a făcut în continuare la liber. Mai mult, în curtea spitalului îşi parchează mai nou maşinile taximetriştii şi diverşi vizitatori. Doar pe spaţiul verde nu sunt parcate maşini, şi asta nu pentru că ar exista vreo interdicţie, ci pentru că este deja ocupat de vizitatorii romi care îşi aşteaptă aici rudele internate. „Aveţi nevoie de un taxi?“, întreba un taximetrist, de lângă maşina pe care şi-o parcase chiar în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe. Tot acolo, un autoturism cu numere de Bulgaria staţiona în dreptul parcării ambulanţelor. În final, şoferul care aştepta în maşină pe cineva a fost deranjat de un brancardier care i-a atras atenţia că nu poate să scoată targa cu bolnavul din ambulanţă.
Spitalul va cheltui 40.000 de lei lunar pentru pază
Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova susţin că, deşi ar fi trebuit să funcţioneze regulamentul potrivit căruia accesul în curtea spitalului se face pe bază de talon, el nu se poate aplica deocamdată pentru că spitalul nu mai are contract de pază. „Spita