In ciuda eforturilor pe care le facem pentru a avea o casa curata, un mediu cat mai steril, bacteriile au tendinta de a se ascunde in cele mai ciudate locuri. Asa-zisele locuri "contaminate", pe care le cunoaste toata lumea, au de multe ori o concentratie mult mai mica de germeni decat ne-am astepta.
Astfel, scaunul de toaleta are, in medie, de 400 de ori mai putine bacterii decat o tastatura, conform unui studiu realizat de Universitatea Arizona, relateaza Daily Mail.
In ceea ce priveste apa folosita la WC, aceasta e adesea mai curata decat cea pe care o bem. O cercetare realizata in 2007 a aratat ca apa de la WC este mai curata, aproape sterila, in comparatie cu cea din tasnitorile din scolile americane.
Cat despre periutele de dinti, un studiu realizat la Universitatea Manchester a aratat ca acestea contin, in medie, 10 milioane de germeni, inclusiv stafilococi, streptococi, E.coli si candida. Nu degeaba medicii stomatologi ne sfatuiesc sa schimbam periuta de dinti la fiecare 3 luni.
Pernele reprezinta medii perfecte de dezvoltare a bacteriilor si altor microorganisme, dupa cum a aratat un studiu dat publicitatii saptamana trecuta. Cercetarea realizata in Marea Britanie a aratat ca dupa 2 ani de folosire, o treime din greutatea pernei este reprezentata de aceste vietati minuscule, dar si de celule moarte, ce pot declansa atacuri de astm si agrava sinuzita.
La fel se intampla si in cazul saltelei. Poate ar trebui schimbata mai des, tinand cont ca ne despartim de jumatate de kilogram de celule moarte anual.
Nici covoarele sau aspiratorul nu sunt mai curate. Daca de covoare aveam grija, la fel ar trebui sa procedam si cu ustensilele folosite la aspirat, care ar trebui curatate dupa fiecare folosire cu apa fierbinte si sapun. In cadrul unei cercetari realizate la Universitatea Arizona, 13% dintre