Procurorii DIICOT efectuează 18 percheziţii domiciliare în judeţele Satu Mare, Galaţi, Giurgiu, Constanţa şi Bucureşti, după ce în ultimele 48 de ore au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier, care introduceau în ţară produse petroliere de contrabandă.
UPDATE: ORA 15.00 Contactată telefonic de reproterii Adevărul, sora lui Ioan Sas, doamna Maria Sas, a declarat că fratele său este acuzat pe nedrept şi că acesta de-a lungul anilor a plătit miliarde de lei accize către stat. "Nu sunt advărate acuzaţiile procurorilor DIICOT. De când se ştie şi are afaceri cu produse petroliere, fratele meu a plătit toate accizele la statul român. Este absolut fals pentru ce este acuzat. A ajuns în acest club de escroci care comit infracţiuni şi pătează imaginea omaneilor precum Ioan Sas. Pentru motorina ce a adus-o în România, indiferent pe la ce punct de trecere a frontierei, el a plătit taxele vamale şi accize de milairde de lei. Cu siguranţă duşmanii sunt cei care vroiau să-l scoată din joc şi ei sunt responsabili pentru aceste ielgalităţi", declară femeia. Potrivit DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi, în aceste momente au loc audierile inculpaţilor, iar în cursul zilei de mâine procurorii vor prezenta eventualele propuneri de arestare preventivă a unor dintre aceştia.
UPDATE: astăzi 9.40
Alături de Ioan Garancea - liderul grupului de contrabandişti cu motorină destructurat de procurorii DIICOT, se află şi sătmăreanul Ioan Sas, un om de afaceri din Certeze, care de mai bine de 10 ani desfăşoară activităţi comerciale în Negreşti-Oaş.
„Nu îl cunosc foarte bine. A fost practic invizibil în oraşul nostru, cu toate că de 10 ani are afaceri în zonă. Din câte ştiu, este din Certeze, iar la noi avea închiriat un spaţiud e la o fermă. Ultima afacere de care avem cunoştinţe că ar fi înregistra-o este în domeniul petrolier, dar alte informaţii nu a