200.000 de turişti sunt aşteptaţi în micul principat Monaco, care numără nu mai mult de 35.000 de locuitori şi nu mai puţin de 360.000 de conturi bancare, pentru a lua parte la evenimentele prilejuite de căsătoria prinţului de Monaco şi a lui Charlene Wittstock. Sărbătoarea se va întinde pe parcursul a trei zile: va începe în această seară cu un concert The Eagles şi se va termina sâmbătă seara cu bal şi artificii.
La 53 de ani, prinţul Albert de Monaco spune adio trecutului său de playboy şi se căsătoreşte cu Charlene Wittstock, campioana olimpică de înot de origine sud-africană cu 20 de ani mai tânără decât el. Numită de The Independent, "cealaltă nuntă regală" (n.r. - cea dintâi căsătorie regală a anului fiind cea a Prinţului William şi a lui Catherine Middleton), ceremonia din acest weekend nu are prea multe ingrediente de poveste. Prinţul are mai curând vârsta unui rege cu mulţi ani de domnie în spate, trecutul unui crai şi doi copii ilegitimi rezultaţi din relaţiile cu o fostă chelneriţă şi cu o fostă stewardesă. În ceea ce o priveşte pe mireasă, presa franceză scria de curând că ar fi vrut să anuleze căsătoria şi să fugă înapoi în Africa de Sud. Aşa că pentru multe ziare şi reviste internaţionale cununia civilă care va avea loc pe 1 iulie şi ceremonia religioasă de pe 2 iulie sunt un prilej de a-şi aminti de o nuntă cu adevărat de basm: cea din 1956, a prinţului Rainier al III-lea, cu frumoasa actriţă Grace Kelly, la care au luat parte Alfred Hitchcock, Ava Gardner, Cary Grant şi alţi granzi ai Hollywoodului.
Nunta va fi transmisă live, pe YouTube
Însă ce nu-i lipseşte nunţii prinţului Albert de Monaco este recuzită de poveste. Sunt invitaţi regi, regine şi prinţese, 12.000 de flori contribuie la crearea unui decor de basm, mâncărurile sunt gătite de un maestru bucătar încărcat de stele Michelin, iar sărbătoarea durează trei zil