8 din 10 potenţiali clienţi încă au dubii faţă de cumpărăturile de pe internet
GeCAD: Magazinele online trebuie să investească pentru a câştiga încredere
Deşi se află într-o etapă de dezvoltare, retailul online din România rămâne o sursă de temere pentru potenţialii clienţi, care încă au dubii când se gândesc să cumpere ceva de pe internet. Un studiu realizat de compania de cercetare GfK România arată că românii se tem de o fragilitate a sistemelor de securitate ale site-urilor de profil, se tem de fraude şi ca datele personale să nu ajungă pe mâinile unor răufăcători.
Reprezentanţii operatorului celei mai mari platforme de plăţi online din România, GeCAD ePayment, este de părere că proprietarii de magazine online trebuie să investească în câştigarea încrederii potenţialilor clienţi.
"Comerţul online se bazează pe încredere. Un studiu GfK arată că, în proporţie de 83%, cei intervievaţi şi-au exprimat reticenţa faţă de achiziţiile online prin incertitudinile legate de securitatea site-ului, a procesului de cumpărare şi datelor personale, la care se adaugă posibilele fraude", a declarat, într-o conferinţă, directorul Business Development al GeCAD ePayment, Cristian Herghelegiu, citat de Mediafax.
Acesta a adăugat că proprietarii de magazine online trebuie să investească în creşterea securităţii site-urilor, prin achiziţionarea de sisteme antifraudă de prevenire a fraudelor şi introducerea de standarde de securitate, unul dintre acestea fiind 3D Secure.
GeCAD: Tentativele de fraudă s-au înjumătăţit în 2010
Herghelegiu a amintit că procentul tentativelor de fraudă înregistrate în 2010 în magazinele online care folosesc soluţia ePayment a fost de 0,24%, în scădere cu 50% faţă de 2009, sistemul antifraudă protejând magazinele online şi clienţii acestora de pierderi de aproape 900.000 euro. "Datele companiei arată