Zeci de candidaţi la Bac din Capitală au fost „trădaţi“, la primele două probe scrise, de telefoanele performante şi de fiţuici. Telefoane pe care erau stocate mii de comentarii, culegerile minuscule, dispozitivele handsfree şi ciornele au fost cele mai folosite tehnici de copiat în această sesiune, spun supraveghetorii.
Liceenii au fost cei mai curajoşi atunci când a fost vorba să încerce să păcălească sistemul la Bac, 41 dintre aceştia fiind eliminaţi la primele două probe scrise, în timp ce doar doi absolvenţi de şcoală generală au fost daţi afară de la Evaluarea Naţională.
Toţi profesorii care au supravegheat BAC-ul la liceul din Geoagiu sunt cercetaţi de Poliţie
BAC 2011 la Geoagiu: Părinţii şi elevii au renunţat la revoltă şi au instituit legea tăcerii
20 de supraveghetori din Geoagiu sunt anchetaţi după ce 111 elevi au fost prinşi cu fiţuici xerox la bacalaureat
Metodele deja clasice care s-au dovedit ineficiente acum demonstrează că nimeni nu mai încearcă să inventeze roata în materie de copiat. Singurul test este stăpânirea de sine atunci când încerci să scoţi copiuţele sau telefonul mobil. Mulţi au picat însă la acest „examen". Alţii au fost eliminaţi înainte de a încerca să sustragă informaţii de pe telefonul mobil pe care n-ar fi trebuit să-l aibă oricum la ei, pentru că acesta a sunat înainte, dându-i de gol.
Telefoane cu surprize
Majoritatea elevilor care au încercat să se inspire la Bac au folosit metoda telefonului. „Cred că 35-40% din elevii care au încercat să copieze au încercat cu telefonul. Aceştia aveau asupra lor telefoane de ultimă generaţie, cu display-uri foarte mari şi o memorie suficient de mare cât să încapă pe ele toată materia de care aveau nevoie. Nici nu trebuiau să intre pe internet, puteau să-şi salveze în memorie orice informaţie de care aveau nevoie", a explicat Marian Banu, purtă