Flavia-Bianca Cristian, o studentă în anul I la Biologie în cadrul UBB Cluj, a vorbit în finala internaţională Famelab, cea mai mare competiţie de comunicare în ştiinţă din lume, despre preferinţele ţânţarilor pentru o anumită grupă sanguină. Citeşte discursul complet al studentei.
Dacă aș fi un țânțar – o femelă țânțar, desigur – în căutarea unei noi „victime”, pe cine aș alege? Pe tine, pentru că ești înalt? Saaaau...pe ea, pentru că e blondă? Sau pe...el, pentru că e inteligent?
N-aș vrea să vă descurajez - încă aveți cu toții șanse să deveniți victime ideale - dar nici unul dintre voi nu prezintă interes...deocamdată, pentru că nici înălțimea, nici culoarea părului și nici chiar inteligența nu-mi spun nimic despre singurul lucru care mă interesează la oameni. Tot ceea ce vreau eu este...sââânge.
Citeşte şi: O studentă din Cluj, finalista celui mai mare concurs de comunicare în ştiinţă din lume
Asta poate să v-o confirme orice femelă respectabilă de țânțar din lume, nu doar cele din Transilvania, ca mine! Orice viitoare mămică de țânțari care are nevoie de această delicatesă în dietă pentru a-și produce ouăle vă poate spune cât de importantă este o victimă... de calitate!
Dar cum pot afla ce se află în sângele vostru dintr-o simplă privire? Și ce înseamnă o victimă de calitate? Nu știu să citesc fișe medicale! Însă știu să vă citesc altfel ! Daaar... ca să înțelegeți mai bine cum funcționez eu, trebuie mai întâi să aflați mai multe despre cum funcționați voi!
Știați că fiecare celulă din corpul vostru are la suprafața ei molecule asemănătoare unor stegulețe, care prin simpla lor prezență comunică altor celule cine sunt ele – identitatea lor?
Este ca atunci când două corăbii se întâlnesc pe mare iar steagul arborat de fiecare dintre ele indică țara de origine sau intențiile lor, de pace sau de război – ca în cazul unei