La doi ani de când un dulap de doi metri s-a prăbuşit peste o copilă de trei ani, anchetatorii sunt încă în căutarea unui vinovat. Pentru a fugi de amintirile dureroase, familia Laurei Costa s-a mutat în California, aşteptând de acolo ca justiţia din România să-şi facă datoria.
Luni se vor împlini doi ani de la moartea Laurei Costa, o fetiţă de numai trei ani care a pierit strivită de o piesă de mobilier, în sediul central al Băncii Transilvania Oradea. Ancheta derulată de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea nu a fost finalizată, nefiind identificat încă vreun vinovat pentru teribilul incident. „Suntem aproape de final. Nu este vina noastră că a durat atât de mult. Au fost solicitate numeroase expertize, care au necesitat timp", a explicat întârzierea Simina Goia, prim-procuroradjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Fiind vorba despre o anchetă în desfăşurare, aceasta a refuzat să dea mai multe detalii despre expertizele solicitate şi concluziile acestora. Lucia Pojoca, directorul Băncii Transilvania Oradea, a declarat pentru Adevărul de Transilvania că instituţia pe care o reprezintă a făcut tot posibilul pentru a sprijini anchetatorii. „Am solicitat urgentarea soluţionării cazului şi am pus la dispoziţia procurorilor toate informaţiile solicitate. Până în acest moment nu ni s-a adus la cunoştinţă vreo decizie", a spus Lucia Pojoca.
Panoul „ucigaş", proiectat să reziste
Mobilierul din Banca Transilvania a fost realizat şi montat de către firma Atipic, o companie care are în portofoliul de clienţi şi alte instituţii bancare, precum Banca Ion Țiriac, Cyprus Bank, Volksbank şi Piraeus Bank. Doru Dascălu, administratorul firmei Atipic, a declarat că panourile de genul celui care a căzut peste Laura Costa au fost făcute să stea nefixate. „Banca ne-a trimis un proiect, pe care noi l-am executat și l-am montat. Ac