Se spune ca mancand un mar pe zi nu te vei imbolnavi, dar, din pacate, este nevoie de ceva mai mult decat atat pentru a ramane sanatos tot timpul. In primul rand trebuie sa te hranesti cu toate fructele si legumele posibile, fiecare culoare tradand diverse vitamine pe care acestea le contin.
Apoi, mai poti consuma si alte alimente care iti vor mentine corpul in forma maxima, astfel incat sa te imbolnavesti cat mai rar cu putinta. Iata ce iti recomanda Prevention:
Iaurt
Probioticele din iaurt sunt bacterii sanatoase, care mentin echilibrul tractului intestinal si indeparteaza germenii. Desi sunt disponibile si sub forma de suplimente alimentare, un studiu al Universitatii din Austria arata ca o cana de iaurt este la fel de buna precum o pastila.
Intr-o cercetare efectuata de catre suedezi s-a constatat ca persoanele care au baut cate o portie dintr-un iaurt probiotic in fiecare zi, timp de 80 zile, aveau un risc cu 33% mai mic de a se imbolnavi fata de restul.
Ovaz si orz
Aceste cereale contin beta-glucan, un tip de fibra cu capacitati antimicrobiene si antioxidante mai mari decat echinaceea, dupa cum spune un studiu norvegian recent.
Cand animalele consuma acesti compusi sunt mai ferite de raceala, herpes si antrax. La oameni, ovazul si orzul imbunatatesc sistemul imunitar, grabesc vindecarea ranilor si ajuta antibioticele sa fie mai eficiente.
Usturoi
Aceasta ruda a cepei contine alicina, care pazeste de infecti si bacterii. Cercetatorii britanici au dat unui grup de 146 persoane fie o tinctura de usturoi, fie una placebo, timp de 12 saptamani. Cei carora le-a fost administrat usturoi erau cu 2 treimi mai putin predispusi sa raceasca.
Alte studii sugereaza faptul ca cei ce consuma mai mult de 6 catei pe saptamana au un risc cu 30 de procente mai mic d