Băncile au redevenit un client important pentru dezvoltatorii de birouri, iar clădirile de cel puţin 12 etaje par a fi principala ţintă, deşi acest gen de clădiri nu sunt cele mai ieftine din oraş. Cel mult patru dintre primii 15 bancheri de top din România vor lucra în următorii ani la o distanţă mai mică de 50 de metri faţă de sol.
Primele bănci care şi-au instalat managementul în clădiri înalte de birouri din Bucureşti sunt chiar primii doi jucători din sistem, BCR şi BRD, care ocupă încă dinainte de începerea boom-ului imobiliar clădirile Bucharest Financial Plazza (Calea Victoriei) şi BRD Tower (Piaţa Victoriei), de 19, respectiv 17 etaje.
După modelul din New York sau Londra, unde giganţii financiari ocupă de regulă cele mai înalte clădiri din oraş, la o scară mai redusă "aerul rarefiat" al înălţimilor le-a făcut astfel cu ochiul bancherilor încă de la construcţia primelor turnuri de oţel şi sticlă din oraş.
Dacă BCR şi BRD stau în clădiri care fac parte din portofoliul lor, unul dintre primii chiriaşi ai unui imobil de birouri peste media de înălţime a Capitalei a fost Alpha Bank, grecii ocupând zece din cele 12 etaje ale Neocity Tower, imobil de pe Calea Dorobanţilor.
Această "modă" a continuat în următorii ani, dar pare să se perpetueze de-abia în prezent, în condiţiile în care numărul de clădiri înalte a crescut. Grecii de la Piraeus şi-au construit propriul turn, de 15 etaje, în Piaţa Victoriei, în timp ce UniCredit speră să finalizeze un proiect care va avea de asemenea 15 etaje în primăvara anului viitor, construcţie situată pe Bulevardul Expoziţiei din nordul Capitalei.
Pe zona de închiriere însă, strada Barbu Văcărescu pare a deveni o arteră a bancherilor. Astfel, după ce anul trecut Royal Bank of Scotland s-a mutat în imobilul Lakeview (14 etaje), austriecii de la Volksbank şi grecii de la Banca Românească vor o