Este renumit în mediul financiar și economic ca fiind omul care a spart Banca Angliei, după ce a reuşit să câştige un miliard de dolari într-o singură zi - „Miercurea Neagră“, 16 septembrie 1992 - pariind împotriva lirei sterline şi a Băncii Angliei.
Pentru prima dată după mai mulți ani, miliardarul de origine maghiară a vorbit despre acest subiect într-un interviu pentru BBC Mundo.
Soros a declarat că nu este el cel care se face vinovat pentru "falimentul" Bancii Angliei, pentru că el nu a făcut decât să ghicească încotro merge piața.
Întrebat cum vedea viața la 13 ani, când Ungaria a fost ocupată de naziști în 1944, Soros a declarat că până la momentul acela, viața familiei sale era stabilă și chiar confortabilă.
"Viața familiei mele, situată undeva la clasa mijlocie, a fost întreruptă de ocupația germană. A trebuit să ne părăsim casa și să adoptăm identități false", spune Soros, care arată că "pentru mine ca evreu, lucrurile au stat diferit, pentru că am făcut mereu parte din rândul minorității și am văzut cealaltă față a monedei în orice problemă".
Așa explică milirdarul apetitul uriaș pentru acțiuni de caritate pe care îl are. Soros a donat în ultimii 30 de ani, nu mai puțin de 8 miliarde de dolari.