Celebrul bucătar francez Alain Ducasse, însărcinat cu prepararea cinei oficiale organizate cu prilejul căsătoriei prinţului Albert al II-lea de Monaco cu sud-africana Charlene Wittstock, a susţinut vineri că invitaţii vor degusta un meniu "magnific, elegant, sănătos şi atrăgător”, atât pentru papilele gustative cât şi pentru vedere, transmite EFE.
În cadrul unei conferinţe de presă, Ducasse - care locuieşte la Monaco de aproape un sfert de secol - a dat asigurări că felurile de mâncare vor combina "aromele mării şi muntelui”, cu produse locale, din care va lipsi însă carnea.
Cei 500 de invitaţi vor fi aşezaţi sâmbătă la mese rotunde de câte zece persoane, plasate în saloanele şi pe terasele Operei Garnier. Începând cu ora 19)00, oaspeţii vor putea gusta trei feluri de mâncare şi un desert, Ducasse având grijă ca unele elemente ale meniului să-i amintească miresei de ţara sa natală, cum ar fi de pildă vinul ce va fi servit la masă sau planta numită Protea, care este floarea naţională sud-africană şi cu care va fi decorat tortul nupţial.
Ducasse a mai spus că de când a fost anunţată logodna, în iunie 2010, visa să fie el cel ales pentru a pune la punct meniul, ale cărui ingrediente provin în cea mai mare parte din zonele din apropierea principatului.
Celebrul bucătar francez Alain Ducasse, însărcinat cu prepararea cinei oficiale organizate cu prilejul căsătoriei prinţului Albert al II-lea de Monaco cu sud-africana Charlene Wittstock, a susţinut vineri că invitaţii vor degusta un meniu "magnific, elegant, sănătos şi atrăgător”, atât pentru papilele gustative cât şi pentru vedere, transmite EFE.
În cadrul unei conferinţe de presă, Ducasse - care locuieşte la Monaco de aproape un sfert de secol - a dat asigurări că felurile de mâncare vor combina "aromele mării şi muntelui”, cu produse locale, din care va lipsi însă carnea