Prin "alimente cu calorii negative" înţelegem acele alimente pentru digerarea cărora organismul nostru consumă mai multe calorii decât aportul lor caloric. De exemplu, la ingestia a 200 de grame de alimente cu calorii negative, organismul va trebuie să folosească 300 de calorii pentru a le metaboliza. healthy.kudika.ro propune o listă cu reprezentanţii de bază ai alimentelor cu calorii negative.
Avocado conţine grăsimi bune, vegetale, utile în mobilizarea grăsimilor din depozitele adipoase, pe principiul "cui pe cui se scoate". Fără aceste grasimi vegetale, greu se pot mobiliza grăsimile depozitate fiindcă nu există stimularea biochimică.
Pepene galben şi căpşuni. Căpşunile sunt recunoscute pentru numărul mic de calorii şi bogăţia lor în vitamine, minerale şi antioxidanţi. Pepenele galben uimeşte nu doar prin aroma sa, ci şi prin conţinutul de vitamine, minerale, fibre şi multă, multă apă. Are calorii puţine, este foarte hidratant, iar alături de căpşuni se completează un aport variat de vitamine, minerale şi substanţe active care ard grăsimile şi menţin sănătatea.
Dovleceii sunt bogaţi în apă, în minerale precum potasiu, fosfor, magneziu (atât de important pentru funcţiile zilnice ale organismului), dar şi vitamine ca A, D, E şi vitamine din complexul B. Are atât de puţine calorii şi consumă mult mai multe pentru metabolizare încât unii nutriţionişti recomandă chiar diete pe bază de dovlecei.
Morcovii, gustoşi, aromaţi, bogaţi în betacaroten, un precuros al vitaminei A, morcovii sunt cunoscuţi ca protectori ai vederii. Tot morcovii hrănesc pielea, părul şi unghiile, conferă tinereţe şi totodată sunt consideraţi ca având calorii negative.
Roşiile. Foarte bogate în antioxidanţi, roşiile ard grăsimile, au calorii negative, tonifică digestia, conţin betacaroten şi previn numeroase afecţiuni. Salatele de vară cu roşii sunt ideale pentru diet