Evaluarea profesională desfăşurată în cadrul procedurii de reorganizare a posturilor bugetate de stat, mai exact în cadrul Jandarmeriei a reprezentat o piedică pentru 33 de cadre din această instituţie.
Aceştia nu au promovat testele organizate sub forma unui interviu de chestionare privind pregătirea profesională şi vor rămâne la dispoziţia Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba, iar ulterior vor intra în rezervă. Evaluarea a durat patru zile, începând cu data de 27 iunie şi a inclus doar subofiţerii.
„În urma procesului de reorganizare şi modernizare a Jandarmeriei Alba, 33 de cadre nu au promovat interviul pe probleme profesionale. Dintre acestea, două treimi sunt jandarmi care îşi desfăşoară activitatea în Alba Iulia.
Evaluarea a constat într-un interviu filmat susţinut în faţa unei comisii formate la nivelul Inspectoratului. Interviul a fost structurat pe probleme profesionale, insistându-se pe latura practică a activităţii de jandarmi, respectiv pe modul corect de aplicare a cunoştinţelor teoretice. Cei 33 sunt puşi la dispoziţia instituţiei, urmând ca, după expirarea termenului legal să fie posibilă încetarea raporturilor de serviciu şi să fie trecuţi în rezervă. În funcţie de nevoile viitoare de personal ale ministerului, în situaţii expres prevăzute, aceste cadre pot fi rechemate în activitate. După promovarea unor teste, se poate redobândi calitatea de militar activ. Cetăţenii acestui judeţ nu au nici un motiv de îngrijorare, Jandarmeria Alba este operaţională şi în măsură să acţioneze în continuare potrivi competenţei materiale şi teritoriale”, a declarat Ovidiu Cosmin Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al IJJ Alba.
În acelaşi timp, pe site-ul Jandarmeriei Alba este făcut public un concurs programat în data de 6 iulie, pentru ocuparea funcţiei de comandant pluton, prevăzută cu gradul de sergent major – plutonier adjutant şef,