A apărut în pelicule alături de Demi Moore, Woody Harelson şi Marcel Iureş şi este curtat de regizorii străini. Are şi o dezamăgire: joacă foarte rar la el acasă, la Teatrul din Focşani.
Drumul în actorie a lui Gabriel Răuţă a început la un festival de teatru pentru elevi, cunoscutul „STEV", la îndrumarea unui profesor de literatură. Pregătit de marii Catrinel Dumitrescu şi Emil Hossu, Gabriel este fără doar şi poate una dintre stelele actoriei româneşti.
Nu de mult, a jucat în „Bunraku", o peliculă internaţioanlă în care din distribuţie au făcut parte şi Demi Moore, Josh Hartnett, Ron Perlman, Woody Harelson şi nu în ultimul rând, Marcel Iureş şi Gabriel Spahiu, actori români de care este mândru.
Filmul este o îmbinare între western şi samurai cu efecte speciale de ultimă oră.
Un rol important l-a avut în cunoscutul „Pa-ra-da", filmul italian regizat de Marco Pontecorvo, un nume mare în lumea filmului de lung metraj. Filmul a fost premita la Festivalul de Veneţia din 2008. Coproducţia este bazată pe o poveste reală şi pune în prim plan un clown ce ajunge în România în 1992, după căderea regimului Ceauşescu.
Gabriel este asistentul social care încearcă să îi înfrâneze avântul clown-ului Miloud ce speră să le o fere o viaţă mai bună copiilor fără casă din România. Pe parcursul filmului, asistentul cinic pe numele Mihai începe să creadă în schimbare.
Actorul a încheiat prietenii strânse cu echipa de la „Pa-ra-da" cu care ţine legătura şi acum.
„Teatrul te ţine om viu"
Încântat şi cu mult succes în lumea filmului, Gabriel iubeşte în schimb teatrul. Este latura pentru care s-a format şi este de părere că nu va renunţa niciodată.
„Teatrul te ţine om viu dacă tu ca individ ştii să îţi foloseşti resursele. Important ca actor este să creezi o punte de adevăr, de rezonanţă între tine şi public ca să dispară făţ