Bolnavii de la Spitalul de Urgenţă Craiova s-au bătut vineri pe mâncare, după ce au aflat că hrana este pregătită... la patron.
De vineri a intrat în vigoare contractul de externalizare semnat de Spitalul de Urgenţă Craiova cu firma Elcomex SRl Slatina. Prin acest contract, firma a preluat pentru cinci ani obligaţia de a prepara mâncarea pentru cei aproape 1.500 de bolnavi, cât numără zilnic unitatea sanitară.
Cum era de aşteptat, meniul a fost acelaşi, însă gustul mâncării a făcut diferenţa. Pentru bolnavii aflaţi la regim comun, meniul era alcătuit din cacao cu lapte, pâine, margarină şi gem - la micul dejun, ciorbă de zarzavat cu paste şi ou, iahnie de fasole cu preparat din carne, la prânz, iar pentru masa de seară, ceai şi mâncare de cartofi. Mesele principale erau completate de un supliment, paste cu lapte, la ora 10.00. Acesta era doar unul dintre cele 14 tipuri de meniuri care trebuie pregătite pacienţilor, în funcţie de regimul alimentar al fiecărui bolnav şi care era afişat la fiecare sală de mese.
Pe hârtie, meniul era neschimbat faţă de zilele anterioare. Diferenţa au sesizat-o însă bolnavii, care s-au înghesuit să ia masa, auzind că mâncarea este pregătită de o firmă privată. Sala de mese a Clinicii de Recuperare Medicală era aglomerată la prânz. Bolnavii care nu au apucat locuri la mese aşteptau în picioare. Îşi luau apoi cele două farfurii, cu ciorbiţa şi felul doi, şi plecau să mănânce în salon. Geta Voinea, de 79 de ani, din Craiova spunea că venise să ia masa de curiozitate, ca să vadă dacă s-a schimbat calitatea mâncării. „Este foarte bună la gust, iar ce m-a uimit foarte mult a fost copanul din farfurie, pentru că nu prea vezi carne în mâncarea de la spital“, a spus bătrâna.
Medicii vor mânca pe bază de tichete de masă
În prima zi în care hrana nu a mai fost pregătită în regie proprie, în afară de gustul