In ultima perioada, colegul nostru, Ion Longin Popescu, a obtinut doua premii din partea societatii civile: Premiul "Veteran de razboi", oferit in cadrul premierilor anuale "Green Awards", de cateva importante organizatii neguvernamentale (World Wild Fund - WWF, Salvati Dunarea si Delta, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Terra Mileniul III si Alma-Ro), pentru campania de presa dedicata Rosiei Montane, si Premiul pentru Jurnalism, oferit de Fundatia "Mihai Eminescu" din Craiova, dedicat intregii sale activitati jurnalistice.
Aceste premii sunt inca o dovada ca directia pe care merge revista "Formula AS" este una castigatoare pe termen lung. Cititorii, organizatiile societatii civile s-au saturat de amatorismul generalizat din presa si de filosofia stirilor proaste cu orice pret. In consecinta, aleg sa citeasca o publicatie solida, scrisa profesionist, dedicata faptului pozitiv din societate, reportajului literar si campaniilor ecologiste si de pastrare a traditiilor culturale si patriotice romanesti. La "Formula AS", Ion Longin Popescu este un varf de lance al campaniilor pe probleme de patrimoniu si cultura nationala, pe care redactia le considera singura ratiune de a fi a revistei noastre.
- Premiul "Green Awards" te pune alaturi de alti cativa "razboinici verzi", ca si tine, dar si fata in fata cu cei care contribuie, fara mila, la distrugerea naturii. Ce sentiment iti dau aceste "vecinatati"?
- De revolta. Sunt revoltat si uimit ca romani ca noi, "vecini" cu mine, se pun atat de usor, pentru cativa arginti, in slujba unor corporatii sau a unor mafii diverse: ale lemnului, ale pestelui, ale parcurilor in desfiintare, ale demolarilor de monumente, ale "toaletatorilor" de copaci seculari de pe bulevarde, ale directiilor de parcuri si lacuri din primarii, ale tunurilor imobiliare etc. Unui personaj din aceasta gama i-am si sp