Panseluţe, muşcate, petale de trandafir, flori de soc sau de dovleac puse într-o farfurie. Nu pentru decor, ci pentru a fi mâncate. Da, aţi auzit bine. Florile se pot transforma foarte uşor în adevărate delicatese. Asta au demonstrat mai mulţi bucătari din Ungaria, care au organizat la Sfântul Gheorghe, Festivalul Florilor comestibile.
Budincă de panseluţe, dulceaţă de muscăţel, orez cu petale de trandafir, floare de dovleac pane sau salată de fructe cu panseluţe. O sumedenie de mâncăruri parfumate, extrem de gustoase.
Diferenţa stă însă în consistenţă. Bucătarii spun că mâncărurile din flori sunt extrem de uşoare. Astfel de preparate se regăsesc în meniul multor restaurante din Ungaria. În funcţie de gramaj, o porţie de flori comestibile poate ajunge până la 10 euro.
Atenţie însă şi ce fel de flori puneţi în tigaie. Nu toate sunt comestibile. Iar dacă vreţi să preparaţi aşa ceva acasă, trebuie să evitaţi florile cumpărate din florării.
Panseluţe, muşcate, petale de trandafir, flori de soc sau de dovleac puse într-o farfurie. Nu pentru decor, ci pentru a fi mâncate. Da, aţi auzit bine. Florile se pot transforma foarte uşor în adevărate delicatese. Asta au demonstrat mai mulţi bucătari din Ungaria, care au organizat la Sfântul Gheorghe, Festivalul Florilor comestibile.
Budincă de panseluţe, dulceaţă de muscăţel, orez cu petale de trandafir, floare de dovleac pane sau salată de fructe cu panseluţe. O sumedenie de mâncăruri parfumate, extrem de gustoase.
Diferenţa stă însă în consistenţă. Bucătarii spun că mâncărurile din flori sunt extrem de uşoare. Astfel de preparate se regăsesc în meniul multor restaurante din Ungaria. În funcţie de gramaj, o porţie de flori comestibile poate ajunge până la 10 euro.
Atenţie însă şi ce fel de flori puneţi în tigaie. Nu toate sunt comestibile. Iar d