Daca ar fi sa ne luam dupa cate femei au tradat Opozitia in aceasta sesiune legislativa pentru a trece de partea Puterii, atunci partidele ar trebui sa-si doreasca mai multe doamne in politica. Acest lucru nu se intampla insa. Deputatul PNL Alina Gorghiu marturiseste ca nu e greu sa-ti faci treaba ca femeie parlamentar. Greu e pana ajungi intr-o banca a Parlamentului.
Liberala a povestit intr-un interviu pentru Ziare.com de ce nu ar sustine totusi initiativa legislativa care le impune partidelor un procent de reprezentare a femeilor pe liste in alegeri, dar si despre femeile frivole ale politicii care au castigat teren in ultima perioada.
Am avut o sesiune legislativa cu foarte multe multe tadari. La Senat in schimb, arata un studiu IPP, nicio femeie nu a demisionat din partidul in care a castigat alegerile, spre deosebire de domnii senatori, care au trecut si de mai multe ori dintr-o barca in alta.
Cum spuneam si in alte randuri, noi suntem mai statornice, perseverente si nu ne pierdem usor speranta. Adica atunci cand plecam la drum cu o echipa, vrem sa reusim cu acea echipa. Dincolo de aceste considerente de gen, iata ca le fac si eu, cred ca sta probema motivatiei. De ce actionezi intr-o directie sau alta? Din diverse motive. Cei care au schimbat barca au avut motive care nu tin de genul masculin sau feminin.
Nu ar putea fi acesta un argument in plus ca numarul femeilor propuse de partide pentru Parlament sa creasca?
Chiar, cum ar suna un slogan care sa porneasca de la asta: votati-ma, eu n-o sa schimb partidul odata ajunsa in Parlament. Nu stiu daca ar putea fi un argument puternic, dar e o bila alba, oricum.
Odata ajunse in Legislativ, colegii barbati va pun bete in roate, in adoptatea initiativelor, de exemplu?
Nu, nici vorba. Din contra, am auzit comentarii de genul: cand isi pune