Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, consideră că învăţământul medical este de o importanţă deosebită şi reprezintă cartea de vizită a României atât la nivel european, cât şi la nivel mondial.
"Am discutat şi am decis împreună cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie să nu facem niciun rabat de la calitate. Cum bine ştiţi, în învăţământul superior medical din România s-au petrecut o serie de lucruri care ne-au adus într-o situaţie delicată în trecut, situaţie pe care acum am stopat-o. Deciziile pe care le-am luat au fost de natură să extindă politica de toleranţă zero a Ministerului Educaţiei faţă de lipsa de calitate din învăţământul medical superior. Dacă este un domeniu în care nu este de glumit în privinţa calităţii învăţământului, acesta este cel medical şi farmaceutic. Cred că unele comportamente ale trecutului s-au încheiat, iar azi lucrurile au ajuns pe făgaşul normalităţii. Nu întâmplător am ales să vin la această festivitate de la UMF Cluj-Napoca pentru a marca sprijinul pe care doresc să îl acord universităţilor care fac performanţă", a declarat, sâmbătă, ministrul Educaţiei, în conferinţa de presă care a precedat festivitatea de absolvire a promoţiei din acest an a studenţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca.
Ministrul Daniel Funeriu a amintit că presa a relatat, în trecut, despre cazurile unor universităţi care au eliberat diplome false. Oficialul guvernamental a arătat că recidive de acest gen vor duce la închiderea definitivă a unor astfel de universităţi, potrivit reglementărilor legale.
Funeriu a evidenţiat că ministerul preconizează posibilităţi de carieră cât mai bune în mediul universitar, în special în cercetarea ştiinţifică. El a arătat că în viitorul foarte apropiat vor fi deblocate posturile de asistent şi lector universitar, iar în perspectivă cele de conferenţiar