Promovabilitatea de la examenul de bacalaureat in Capitala inainte de depunerea contestatiilor este de aproximativ 40%, informeaza Agerpres. Inspectorul general al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Cristian Alexandrescu, pune aceasta promovabilitate scazuta pe seama faptului ca elevii nu au fost pregatiti si ca au fost obisnuiti cu ideea ca "se poate trece clasa fara cunostinte", dar si pe vina profesorilor si a sistemului trecut.
"In anii trecuti au fost probleme cu modalitatea de transmitere a subiectelor. Mi-e greu sa cred ca profesorii nu si-au dat seama ca un elev nu a acumulat cunostinte si sa-l puna sa urmeze un program remedial", a spus inspectorul general.
El considera ca profesorii ar trebui sa-i lase corigenti si chiar repetenti pe elevii nepregatiti suficient si sustine ca sunt prea putini la nivelul Capitalei cei 450 de coringenti.
Totodata, Alexandrescu a afirmat ca MECTS a organizat mult mai corect si transparent actuala sesiune a bacalaureatului si a rezolvat problema asistentei la clasa a examenului de bacalaureat.
'Anul acesta supraveghetorii au inteles ca examenul trebuie luat numai pe baza cunostintelor. A fost mult mai multa severitate. Nu se mai poate si nu mai e corect sa avem rezultate fraudate', sustine inspectorul general.
El a declarat ca liceele, dar si inspectoratul si Ministerul Educatiei vor analiza cauzele care au dus la aceste rezultate slabe ale examenului de bacalaureat.
"Liceele trebuie sa-si analizeze modalitatea prin care s-a derulat procesul de invatamant pe parcursul celor patru ani", a spus Alexandrescu, care considera ca si o "ingaduinta exagerata" a profesorilor ar fi putut duce la aceste rezultate.
Inspectorul general este de parere ca in cazul in care profesorii nu si-au facut treaba la clasa ar trebui luate masuri.
In