Tot mai mulţi reşiţeni preferă să apeleze la leacuri băbeşti sau să se trateze la Timişoara decât să ajungă pe vreun pat al Spitalului Judeţean din oraş. Temerea lor este susţinută de numărul mare al cazurilor în care doctorii de aici sunt acuzaţi de malpraxis.
Oamenii care suferă de diverse afecţiuni ce presupun internarea se tem că, odată ajunşi la “Judeţean”, riscă să plece acasă mai bolnavi decât atunci când au ajuns pe mâna doctorilor şi, chiar mai rău decât atât, între patru scânduri. Temerile oamenilor pot fi întemeiate ţinând cont de faptul că, tot mai mulţi oameni în halate albe ajung să fie reclamaţi pentru decesul unor persoane tinere sau care sufereau de afecţiuni obişnuite, în niciun caz incurabile.
Medici judecaţi pentru ucidere din culpă
Cel mai bun exemplu în acest sens este decesul Gabrielei Agrapinei, care s-a stins la numai 44 de ani, în condiţii neclare, după ce a dat naştere unei fetiţe cu Sindrom Down. Aici nu e vorba doar de revolta unor oameni îndureraţi, care, de cele mai multe ori, se grăbesc să dea vina pe medici. Potrivit legiştilor, există indicii temeinice cu privire la o culpă medicală, motiv pentru care ginecologii Florea Borţun şi Iosif Bădescu au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă, procesul fiind pe rol la Judecătoria Reşiţa.
Gabriela Agrapinei a decedat la data de 2 februarie 2007, după ce, în 13 ianuarie, născuse la Spitalul Judeţean Reşiţa, în serviciul medicului de gardă Florea Borţun, o fetiţă cu Sindrom Down. „La câteva zile de la externare, starea de sănătate a soţiei s-a agravat şi a fost internată de urgenţă”, mărturiseşte soţul femeii, Ioan Agrapinei. A rămas aici până în ultima zi a lunii ianuarie, când, din cauza evoluţiei nefavorabile, a fost transferată la Spitalul Clinic Nr.4 Victor Babeş Timişoara. Inima proaspetei mămici nu a mai rezistat decât două zile. „M-am adresa