Promovabilitatea la bacalaureat este de aproximativ 50% la nivelul ţării, potrivit unei centralizări parţiale. Sunt licee în ţară în care nici un candidat nu a reuşit să obţină nota minimă necesară pentru promovarea examenului. "Dacă acest examen de bacalaureat este considerat cinstit până la capăt şi dacă următoarele vor fi la fel de cinstite, câştigăm un lucru extraordinar de important: o măsură a calităţii prestaţiei salariaţiilor din sistemul educaţional" spune preşedintele EDUCER comentând situaţia unităţilor de învăţământ fără niciun candidat promovat.
20 de unităţi de învăţământ se află în situaţia de a nu avea niciun candidat promovat. În Bucureşti, doar 40 la sută dintre candidaţi au promovat examenul de bacalaureat. Şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Cristian Alexandrescu, crede că sunt mai multe cauze: profesorii, care sunt prea indulgenţi la clasă, sistemul trecut şi elevii, care nu au fost pregătiţi, fiind obişnuiţi cu ideea că "se poate trece clasa fără cunoştinţe".
La rândul său, preşedintele EDUCER, Ştefan Vlaston, crede că în realitate rezultatele sunt mult mai slabe. "Dacă acest examen de bacalaureat este considerat cinstit până la capăt şi dacă următoarele vor fi la fel de cinstite, câştigăm un lucru extraordinar de important: o măsură a calităţii prestaţiei salariaţiilor din sistemul educaţional" mai spune preşedintele EDUCER comentând situaţia unităţilor de învăţământ fără niciun candidat promovat.
Contestaţiile pot fi depuse duminică, între orele 16,00 şi 20,00, urmând ca rezultatele finale să fie prezentate până cel târziu pe 8 iulie.
Promovabilitatea scăzută de la bacalaureatul din acest an obligă universităţile să organizeze o a doua admitere, în toamnă, a declarat pentru HotNews.ro rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara, Nicolae Robu.
Potrivit ministrului educaţiei, la ediţi