Depresia este o problemă de sănătate care afectează o persoană din cinci. Potrivit statisticilor de specialitate, această afecţiune ocupă locul doi pe lista celor mai des întâlnite afecţiuni, fiind depăşită doar de hipertensiunea arterială.
Deşi suntem tentaţi să credem că depresia apare după ce am trecut print-un moment greu în viaţă, specialiştii, citaţi de Daily Mail, susţin că există obiceiuri precum mâncatul gogoşilor sau statul la plajă care duc la apariţia acestei boli.
● Lumina puternică de la birou, din dormitor, de pe stradă sau de la televizor poate afecta în mod negativ creierul. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Ohio State University din SUA. În urma experimentelor realizate pe cobai, cercetătorii au constatat că expunerea pentru mult timp la lumină artificială a generat simptome de depresie, astfel că hamsterii nu mai consumau gustările care li se serveau.
● Expunerea la soare este un alt factor care determină apariţia acestei afecţiuni. Deşi pentru mulţi dintre noi venirea verii este un motiv de fericire, pentru persoanele care se confruntă cu sensibilitate la căldură poate deveni un motiv de îngrijorare. Atunci când faci plajă în organism se pot produce diferite dezechilibre hormonale, corpul produce hormonul tiroidian în cantităţi limitate, fapt ce determină apariţia depresiei, susţin oamenii de ştiinţă.
● Persoanele care îşi fac un obicei în a mânca gogoşi pe post de gustări prezintă un risc crescut de a se confrunta cu stări de anxietate. Helen Bond, specialist de la British Dietetic Association, spune că mâncărurile dulci şi grase, precum gogoşile ne fac să ne simţim mai bine doar pe moment. "Gogoşile nu ne afectează doar silueta, ci şi stare de spirit. Dispoziţia noastră este determinată de alimentarea constantă cu energie, de la glucoza din sânge la creier. Astfel, cel mai bine este să consumi alime