Cum e să fii directorul unui liceu unde niciun elev nu a trecut de Bac? – este întrebarea pe care „Adevărul“ a pus-o şefilor instituţiilor celor mai slabe. Elevii spun că profesorii le-au încurajat lenea, iar managerii instituţiilor repetente, că tinerii n-au luat în serios gravitatea examenului.
Toţi elevii de la Grupul Şcolar Industrial CFR din Timişoara au picat Bacalaureatul. Dintre cei 137 de elevi, absolvenţi la Liceul CFR, doar 100 s-au prezentat la toate probele de Bacalaureat. „Anul acesta am avut şi o generaţie destul de slăbuţă", spune Maria Stanca, director adjunct al liceului, care adaugă că profesorii au organizat meditaţii gratuite, pentru a-i ajuta cu Bac-ul, la care s-au prezentat însă foarte puţini elevi.
„Bac-ul nu se mai cumpără!"
Pe de altă parte, Daniel Cojocaru, directorul adjunct de la Liceul UMT „Tănăsescu" din Timişoara, spune că elevii de la liceul pe care îl conduce au picat Bac-ul din dezinteres. „Elevii s-au obişnuit că Bac-ul se ia uşor. Nu neapărat că se cumpără, dar credeau că se vor descurca într-un fel sau altul. Şi, anul acesta, subiectele au fost foarte grele şi nimeni nu i-a mai ajutat să se descurce", a explicat directorul de la UMT.
Fostele eleve „de aur” ale judeţului Hunedoara sunt acum studente în Londra şi Berlin
Andreea Muntean, directorul Liceului Alimentar din Timişoara, asumă însă vina rezultatelor dezastruoase de la Bacalaureat atât elevilor, cât şi profesorilor şi a părinţilor. „Elevii au fost de vină, mai ales pentru că nu au luat în considerare toate avertismentele. Li s-a spus de la începutul anului cum va fi. Nu ştiu dacă subiectele chiar au fost atât de grele. Ei aşa se plâng însă".
Niciunul dintre cei 124 de elevi ai Grupului Şcolar Auto din Târgovişte nu a promovat examenul de Bacalaureat. Inspectorul adjunct al ISJ Dâmboviţa, prof. Iulian Brezeanu, crede că vi