Fost titular în naţionala Bahrainului, golgheter la Cupa Asiei(2004) şi fost atacant la Al-Ahli (Manama). Deşi are doar 29 deani, pentru Alaa Hubail timpul e la trecut. Atacantul a fostarestat în aprilie, alături de fratele său, Mohamed, şi el titularîn naţionala regatului arab. Vina lui Alaa? Ar fi acordat ajutormedical unora dintre participanţii la protestele care au fost la unpas să doboare dinastia regală Al Khalifa.
Revoluţiile care au cuprins în 2011 spaţiul arab aduc cu momentul1989 pentru Europa de Est. De câteva luni, mişcările pentru reformedemocratice din zonă au dus la îndepărtarea unor liderimatusalemici. Alţii încă se zbat să rămână la putere. În alte zone,petrolul şi interesele marilor puteri fac aproape imposibilătranziţia spre democraţie. Când religia joacă şi ea un rolimportant, situaţia e şi mai complicată. E cazul regatelormatusalemice din zona Golfului, cu Bahrainul în prim-plan. De lasfârşitul lui februarie, timp de trei luni, micuţul regat arab afost tulburat de numeroase proteste ale unei populaţii majoritareşiite, care cerea mai multe drepturi din partea familiei regalesunnite. Revolta a fost înăbuşită în sânge. Printre victimelesistemului s-au aflat şi numeroşi sportivi.
"Hiena",acuzată de trădare
E şi cazul fraţilor Hubail, Alaa şi Mohamed, ambii fotbalişti înnaţionala Bahrainului. N-a contat însă. Când au începutrepresiunile, sportivii au căzut printre primii. Arestări, razii înnoapte şi alte metode cu iz de Gestapo şi NKVD. Practici specificestatelor totalitare. Pe 5 aprilie, Alaa şi Mohamed au fost ridicaţide poliţia secretă pentru sprijinul acordat revoltelor. DacăMohamed ar fi participat la un marş, "vina" lui Alaa e şi mai greude catalogat. Atacantul e acuzat că le-ar fi acordat sprijinmedical protestatarilor! La scurt timp după ce a fost reţinut şiaruncat într-o "elulă de închisoare, Alaa a fost