Niciun elev al Grupului Şcolar Auto din Târgovişte nu a promovat examenul de Bacalaureat. Toţi cei 124 de liceeni au obţinut o medie mai mică de şase. Situaţia s-a înrăutăţit de la an la an. În 2009, din 93 de candidaţi, 43 au fost respinşi, iar în 2010, din 86 de elevi înscrişi au fost respinşi 74.
Am încercat să stăm de vorbă cu directoarea celei mai slabe unităţi şcolare din Dâmboviţa, Georgeta Ştefan, însă ne-a expediat pe motiv că este pe stradă şi că nu poate să vorbească.
Inspectorul adjunct al ISJ Dâmboviţa, prof Iulian Brezeanu crede că vina pentru aceste eşecuri pe linie la Liceul Auto aparţine atât elevilor cât şi profesorilor. „Sunt câteva licee tehnologice, printre care şi acesta, care de câţiva ani obţin rezultate foarte slabe. Noi chiar am realizat un program de monitorizare pentru aceste licee, însă reprezentanţii lor ne-au reproşat acest lucru. Acesta licee adună elevii cei mai slabi. În condiţiile în care existau şcolile profesionale, aceşti copii se ducea acolo, nu urmau cursurile unui liceu. Şe ştie că aceste şcoli profesionale au fost desfiinţate de doamna ministru Andronescu acum trei ani”, a declarat Brezeanu.
Acesta a mai spus că la Grupul Şcolar de Transporturi Auto din Târgovişte sunt înregistrate unele dintre cele mai mari cifre la categoria „absenteism” din judeţul Dâmboviţa.
Grupul Şcolar de Transporturi Auto din Târgovişte pregătea, până acum trei ani, şoferi de categoria B, dar şi pentru camioane şi funcţiona ca o şcoală profesională. Acum doar elevii care au bani şi îşi permit să plătească benzina se mai pot alege cu un permis de conducere.
„Bălaşa Doamna”, „Carabela” şi „Ienăchiţă”, în top
La polul opus, acolo unde aerul „înălţimii” este foarte rarefiat se situează în ordine descrescătoare Liceul de Arte Plastice „Bălaşa Doamna”, din Târgovişte, cu un procent de promovabilit