Rezultatele finale publicate de Ministerul Educaţiei arată că examenul de bacalaureat din 2011 şi-a câştigat titlul de cel mai slab examen de acest fel din istorie. Doar 44,47 la sută dintre elevi au promovat iar în toată ţara s-au obţinut doar 64 medii de 10, înainte de înainte de soluţionarea contestaţiilor. Totodată, 20 de licee au avut promovabilitate zero.
Doar 44,47 la sută dintre elevi au promovat iar în toată ţara s-au obţinut doar 64 medii de 10, înainte de înainte de soluţionarea contestaţiilor. Totodată, 20 de licee au avut promovabilitate zero.
Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la Giurgiu, unde rata de promovabilitate este de 20 la sută, iar cel mai bun rezultat îl obţine judeţul Suceava, cu 65,03%.
În Bucureşti, rata de promovabilitatea a fost de 42,03 la sută, cea mai mică înregistrată vreodată după Revoluţie.
În judeţul Iaşi, promovabilitatea este de 41,9 la sută înainte de contestaţii, iar la două grupuri şcolare din judeţ niciunul dintre candidaţi nu a trecut probele evaluării.
Au existat şi 12 medii de 10. Aceştia provin de la colegii de elită din judeţ: câte patru elevi de la colegiile "Emil Racoviţă" şi "Costache Negruzzi", doi de la Colegiul "Mihai Eminescu", unul de la Colegiul Naţional, toate aceste unităţi fiind din municipiul Iaşi, şi unul de la Colegiul "Mihail Sadoveanu" din Paşcani.
Doar 39,74 la sută din cei 7.221 de elevi din judeţul Dolj înscrişi la bacalaureat au promovat examenul, în timp ce anul trecut promovabilitatea a fost de 67 la sută, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean.
În Dolj nu există însă niciun liceu în care promovabilitatea să fie zero.
Rezultatele finale publicate de Ministerul Educaţiei arată că examenul de bacalaureat din 2011 şi-a câştigat titlul de cel mai slab examen de acest fel din istorie. Doar 44,47 la sută dintre elevi au promo